Előfizetői tartalom

Sok magyar fiatal már csak magánegészségügybe jár

Portfolio
A fogorvosi ellátásnál, szűrővizsgálatoknál és szakorvosi ellátásoknál veszik a legtöbben igénybe a magánegészségügyi rendszert. A 35 év alattiak jelentős része pedig csak a magánegészségügyben keresi a megoldást. A nem egészségpénztári tagok közül a legtöbben, úgy számolnak, hogy évi 20 ezer forint alatti vagy 20-50 ezer forintból megússzák az egészségügyi kiadásokat - derül ki a Prémium Önkéntes Pénztárak felméréséből. A költségeket azonban alábecsülik: a pénztár összeállításából kiderül, hogy a hivatalos adatok szerint Magyarországon egy háztartás átlagosan több mint 200 ezer forintot költött 2019-ben erre a célra.

Számtalan területen írta át a mindennapi forgatókönyvet a koronavírus-járvány, ez különösen igaz az egészségügyi ellátásokra. A pandémia felerősítette a magánegészségügyi szolgáltatások iránti, egyébként évek óta fokozódó keresletet - derül ki a Prémium Önkéntes Pénztárak reprezentatív kutatásából. Lényegesen többet költenek, mint gondolnák A kutatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés