FONTOS Ez komoly? Elfogyott a benzinkutakról az üzemanyag? - Van egy csattanós magyarázat az üzemanyaghiányra!
 
Előfizetői tartalom

Az online gyógyszerrendelést a gyakorlatban betiltani nem lehet Magyarországon

Csiki Gergely
A gyógyszernagykereskedők életében is nagy változásokat, kihívásokat hozott a koronavírus-járvány - derült ki a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének 25 éves jubileuma alkalmából rendezett keddi konferencián. Feller Antal, a szervezet elnöke, és a Hungaropharma vezérigazgatója egyenesen úgy fogalmazott beszédében, hogy a Covid két éve "business as never before" jelenséget hozott elő és konkrét példákat is hozott arra, milyen gyakorlati kihívásokat kellett megoldaniuk a piaci szereplőknek. A GYNSZ által rendezett sajtótájékoztatón előkerült a parlament előtt fekvő törvényjavaslat is, amely gyakorlatilag ellehetetlenítené a nem vényköteles gyógyszerek házhozszállítását. A szakemberek hangsúlyozták, hogy ezt a fogyasztói igényt nem lehet betiltani, ha mégis ez történik, akkor megjelennek más megoldások, más szereplők. Fennáll annak a veszélye is, hogy a tiltás esetén megnövekszik a dark webről történő rendelések száma.

Kaló Tamás, a GYNSZ alelnöke, a Phoenix Pharma Zrt. vezérigazgatója arról beszélt az eseményen, hogy a Covid bebizonyította: a munkánkra még nagyobb szükség van, mint korábban. A járvány speciális helyzetet teremtett számunkra is - ismerte el. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a társadalomban turbulens változások mennek végbe, a fogyasztói igényekben is tetten érhetőek ezek....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái