Előfizetői tartalom

Goldman Sachs: nyersanyagpiaci szuperciklusban vagyunk, ami akár 10 évig is eltarthat

Portfolio
A nyersanyag kínálat terén strukturális csökkenés, a nyersanyag kereslet terén pedig strukturális növekedés van, mindez pedig egy nyersanyagpiaci szuperciklust jelent, ami „évekig, akár egy évtizedig is” eltarthat – jelentette ki Jeffrey Currie, a Goldmans Sachs globális nyersanyagpiaci elemzési vezetője a Reuters Commodities Summit rendezvényén kedden.

Ezzel a globális befektetési bank lényegében megismételte, amit eddig is hangoztattak, miszerint a koronavírus-járványból való kilábalás, az újranyitással és fiskális+monetáris politikai élénkítéssel megtámogatott megugró kereslet tartós kínálati szűkösséggel találkozik. Ez pedig az árakra értelemszerűen felhajtó hatást fejt ki. Ezekről a keresleti-kínálati okokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés