koronavirus vakcina
Gazdaság

Itt a sokkoló hír: akit több mint fél éve oltottak be, az gyakorlatilag oltatlan

Portfolio
Rendszeresen újra kell oltatni, amíg valami fejlettebb készítmény nem jelenik meg vagy a vírus nem változik számunkra kedvezően - hívja fel a figyelmet Dobson Szabolcs szakgyógyszerész friss Facebook bejegyzésében.

Dobson Szabolcs bejegyzésében azt taglalja, hogy mostanában sokszor felmerül, hogy az oltottak közül mennyien betegednek meg és mennyien nem. Ugyanakkor egy nagyon fontos dolog mégis homályban marad, mégpedig az, hogy most már értelmetlen általában oltottakról beszélni.

A szakgyógyszerész úgy véli, hogy a gyakorlatban ami 6 hónapnál régebben történt, sarkítva de gyakorlati szempontból hasznos módon nem létezik. Ezt több ország gyakorlata is tükrözi.

"Tehát, amikor oltottakról beszélünk, mindig gondoljunk erre, illetve az emlékeztető oltásokra, amit hazánkban nagyon kevesen vettek fel. De nemcsak nálunk, máshol is.

Oltási apátia kezd eluralkodni a helyzet meg nem értettsége miatt. Igen, jelenleg ennyire vagyunk képesek, csodagyógyszer, csodavakcina nincs.

A szakértő szerint addig, amíg nem jelenik meg fejlettebb készítmény vagy a vírus nem változik az emberek számára kedvezően, addig rendszeresen újra fel kell venni az oltást.

Az elmúlt napokban a járványhelyzet látványos romlásával párhuzamosan alig észrevehetően megindult az első és második oltások felvételének növekedése, a harmadik oltást pedig sokkal többen veszik már fel, mint korábban.

Címlapkép forrása: Getty Images

bull
moderna
joe biden
magdalena andersson

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Tematikus PR cikk
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
egészségügy kórház koronavírus kórházi ágy