Előfizetői tartalom

Nagy bejelentést tett Macron az energiaválság miatt: több évtized után új atomreaktorokat épít az ország

Portfolio
Több évtized szünet után új atomreaktorokat épít Franciaország, hogy az elszálló energiaárak gazdasági hatását jobban ki tudja védeni, csökkentse a más országoknak való energiakitettségét és közben még határozottabban tudjon küzdeni a 2050-es klímacél érdekében is – jelentette be kedd esti televíziós beszédében Emmanuel Macron.

A nagy döntés szembemegy a Macron elnökségének elején hangoztatott céllal, hogy a nukleáris energia súlyát az energiamixben 75% körülrül 50%-ra csökkentsék 2035-re és teljesen eltér a nagy európai rivális Németország energiastratégiájától is – jegyzi meg a Reuters. Utóbbi a fukusimai katasztrófára a saját atomerőművei leállításával reagált, és közben a megújuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés