Előfizetői tartalom

Akadozó vakcinázás, kopó immunitás: akkor most hány védett ember van Magyarországon?

Portfolio
Egyre több jel mutat arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésében nagy szerepet játszhat a vakcinák csökkenő hatékonysága. Amennyiben a legfrissebb kutatási eredményekből indulunk ki, akkor számításaink szerint akár több millióval több ember lehet Magyarországon fertőzőképes, mint ami a nyers oltási statisztikából következik.

A friss járványügyi adatok alapján akár az eddigi legnagyobb járványhullámot is elhozhatja 2021 ősze, tele. Ez szöges ellentétben áll az egyre inkább ellapodosó hullámokat előrevetítő jóslatokkal, amelyek elsősorban az egyre erősödő immunitásra alapoztak. Minél több embert oltanak be, annál kevésbé tud terjedni a vírus, így a betegség visszaszorul – így szóltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés