Előfizetői tartalom

Megvan, hogy kivel építi a szuperszámítógépet az OTP

Portfolio
Eddig példátlan együttműködési megállapodást kötött a Sambanova Systems-szel az OTP Csoport. A szerződés célja, hogy a lehető legrövidebb idő alatt létrejöjjön az a szuperszámítógép, amely a mesterséges intelligencia segítségével teszi fejlettebbé a pénzügyi szolgáltatásokat. A megoldás az Innovációs és Technológiai Minisztérium segítségével elérhető válik majd a köz- és a magánszféra, valamint a felsőoktatás intézményei számára is - tájékoztat a vállalat.

A SambaNova Systems, a mesterséges intelligenciával (MI) működő alkalmazások futtatásához a legfejlettebb szoftverek és  hardverek megalkotásában élen járó vállalat, valamint az OTP Csoport, Kelet-Közép -Európa (KKE) vezető bankcsoportja a mai napon bejelentette, hogy s tratégiai együttműködésre lép Európa leggyorsabb szuperszámítógépének megépítése céljából....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés