Előfizetői tartalom

Mennyire drága Magyarországon a benzin és a dízel?

Portfolio
Fontos bejelentést tett ma a kormány, hiszen jövő hétfőtől 480 forinton rögzíti az üzemanyagárak (a 95-ös benzin és a gázolaj) felső határát. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy Magyarországon az egyik legolcsóbb a benzin az EU-n belül, ezért a bejelentett intézkedés fényében utánajártunk, hogy pontosan mennyire számít drágának az itthoni tankolása az EU-s országokhoz viszonyítva. Az eredmények azt mutatják, hogy a benzin a hetedik legolcsóbb Magyarországon, míg a gázolajár tekintetében a középmezőnybe tartoznunk az Európai Unión belül.

Az elmúlt hónapokban jelentősen begyorsult az üzemanyagok árának emelkedése Magyarországon. Év elején még 366 forintba került a 95-ös benzin, ehhez képest mostanáig 38,3 százalékos emelkedéssel 506 forintra emelkedett az átlagár. A gázolaj ehhez hasonló mértékben drágult, míg az évet 391 forinton indította, azóta 31 százalékkal 512 forintra emelkedett az ára. Az inflációban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái