Előfizetői tartalom

Roboghat Magyarország, de velünk marad az árrobbanás is

Portfolio
Idén dinamikusan növekszik a magyar gazdaság, és jövőre is 5% feletti lehet a dinamika az Európai Bizottság őszi prognózisa szerint. A globális értékláncok problémái ellenére Magyarország gazdasága érdemben bővülhet, amit a gazdaságpolitikai ösztönzők tartanak magas szinten. Azonban nemcsak a gazdasági növekedés lesz magas, hanem az infláció is. Az állami költekezés hatására mind a költségvetési hiány, mind az államadósság csak lassan csökken.

Erős lehet a növekedés jövőre Idén 7,4%-kal nőhet a magyar gazdaság az Európai Bizottság friss előrejelzése szerint a tavalyi 4,7%-os visszaesés után. Jövőre is érdemben bővülhet a GDP, 5,4%-kal nőket a gazdaság, azonban 2023-ban a lendület alábbhagy, amikor 3,2%-os lehet a gazdasági növekedés. A Bizottság előrejelzése szerint a magyar gazdaság tehát gyorsan nőhet jövőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés