Előfizetői tartalom

Energiaválság: megint ideges a gázpiac, ugrik a gázár

Portfolio
Bár a Gazprom intenzíven küldi a gázt a Fehéroroszországot is keresztülszelő Jamál-Európa, illetve a Szlovákián is áthaladó gázvezetékein nyugatra, mégis 80 euró közelébe visszaugrott a decemberi szállítású gáz ára megawattóránként a holland TTF gáztőzsdén, mert nyugtalan a piac a fehérorosz diktátor tegnapi fenyegetése miatt, hogy leállítják a Jamálon a szállításokat.

Aljakszandr Lukasnenka tegnap meggondolatlan lengyel és litván politikusokról beszélt a lengyel-fehérorosz határon kialakult migránsválság miatt és azzal fenyegetőzött, hogy akár le is állíthatják a gázszállításokat a Jamál vezetéken. Erre már tegnap is ugrott a gázár, ma pedig ez folytatódott, pénteken délelőtt már 78 euró/MWh-nál jár a kereskedés, mintegy 5%-os pluszban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés