Előfizetői tartalom

Kásler Miklós bemutatta a magyar vakcinakutatást, meglepő dolog derült ki az AstraZenecáról

Portfolio
Kásler Miklós Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere egy Facebook-interjúban ismertette előzetesen annak a nagy kormányzati kutatásnak az eredményeit, mely a vakcinák hatékonyságát, immunológiai hatását elemzi, és amelyet év elejétől június 10-ig végeztek el. A lényeges mondanivaló, hogy minden vakcina működik, meglepetés volt ugyanakkor, hogy az AstraZeneca második oltása egyenesen csökkentette az antitest választ, ezért azt nem adnák be második oltásnak.

A szomszédos országokban a fertőzöttség magas, és a fertőzések dinamikája nő, különösen vonatkozik ez Ukrajnára, Romániára. Kásler az interjú elején elmondta, hogy az összes jelenleg alkalmazható vakcinát az eredeti vírus ellen dolgozták ki. Ezt aztán kiszorította a brit mutáns és utána az indiai mutáns (delta variáns), amely jelen pillanatban gyakorlatilag az összes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés