Előfizetői tartalom

Üzemanyagár-befagyasztás: minden, amit tudni kell a benzin és a gázolaj árának csökkentéséről

Portfolio
A kormány tegnap bejelentette, hogy jövő hét hétfőtől három hónapra 480 forinton rögzítik a normál benzin és a gázolaj árának felső határát. A lépés váratlan, annak ellenére, hogy Orbán Viktor korábban már beszélt a befagyasztás lehetőségéről. Európai példából kevés állhat a magyar kormány előtt, eddig csak Horvátország lépte meg befagyasztást, és ott eredetileg csak egy hónapra rögzítették az árakat, az aktuális árszinten, nem pedig jóval alacsonyabban. A lépéssel az üzemanyagok forgalmazói járnak rosszul, többek között a nagyobb szereplők, a Mol, az OMV és a Shell, nekik kell lenyelniük a befagyasztás negatív hatásait.

480 forinton rögzítik a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árát Orbán Viktor már korábban is beszélt arról, hogy előfordulhat, hogy Magyarországon befagyasztják az üzemanyagárakat, a miniszterelnök október végén úgy fogalmazott a parlamentben, hogy "drasztikus lépés" egy ilyen intézkedés, de nem zárta ki ennek lehetőségét. Tegnap ezt meglépte a kormány, Gulyás Gergely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés