Előfizetői tartalom

Úgy tarolja le az iskolákat a koronavírus, ahogy akarja

Portfolio
A járvány már súlyosabb Magyarországon, mint a második hullámban, de gyakorlatilag semmit sem lehet tudni az iskolák fertőzöttségéről. A napi adatközlés sosem tér ki az iskolai helyzetre, pedig olyan időszak is lehetett, amikor az intézmények közel 5%-a érintett volt, még úgy is, hogy alig-alig tesztelnek, rendkívül döcögős a karanténok elrendelése, az oltás miatt pedig sok esetben nincs is karantén. Természetesen továbbra is igaz, hogy a gyerekek ritkábban kerülnek súlyos állapotba, hazánkban azonban arról sincs adat, hogy hány fiatal szorul kórházi kezelésre. Annyit tudunk, hogy sajnos a negyedik hullámban egyre többen.

Már rosszabb a vírushelyzet jelenleg, mint a járvány második hullámában, és az előrejelzések szerint a következő hetekben még romolhat a helyzet. A kórházak terhelése egyre magasabb, miközben a kormányzat nem rendelt el olyan korlátozásokat, amelyek gyorsan visszaszorítanák a vírus terjedését. A járvány az iskolákban is terjed, erről azonban csak szórványos információk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái