Előfizetői tartalom

Árrobbanás a meghatározó élelmiszereknél - kevés jó hírünk van!

Portfolio
Emelkedett a csirkehús és a tojás ára októberben, a sertéshúsé pedig mérséklődött. Jelentős árrobbanás ment végbe a gabona és az ipari növényeknél. Továbbá nőtt a burgonya, petrezselyemgyökér, a vöröshagyma termelői ára november első hetében az Agrárközgazdasági Intézet friss adatai alapján. A Nagybani piac kínálata szerint a sütőtököt a tavalyival megegyező áron értékesítették, azonban a dióbélért kilogrammonként 16 százalékkal magasabb árat kértek. A hazai birsalma és birskörte termelői ára nem emelkedett az előző év azonos időszakához képest, azonban mind a magyar, mind a külpiaci Bosc kobak körte drágult.

Az AKI jelentése szerint Magyarországon az étkezési búza áfa és szállítási költség nélküli termelői ára, 46 százalékkal tonnánként 91 ezer forintra emelkedett, a takarmánykukoricánál 58 százalékos a drágulás volt megfigyelhető október utolsó hetében, amikor is tonnánként 90,1 ezer forintra emelkedett. Ezzel egy időben a repcemag termelői ára 207,7 ezer forint/tonna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés