Előfizetői tartalom

Folytatódik a növekedési sztori az Alteónál

Portfolio
Jelentős növekedésről számolt be az Alteo a július-szeptemberi negyedévre mind a bevételek, mind az eredmények szintjén a tavalyi harmadik negyedévhez képest, az év első kilenc hónapját tekintve pedig fennállásának legmagasabb eredményszámait produkálta a cég – derül ki a ma délelőtt közzétett befektetői prezentációból. Ez elsősorban az Alteo stratégiájának és fejlesztéseinek egyik kulcsterületéhez, a Szabályozási Központ tevékenységéhez köthető, de támogatta ezt a Covid-járvány által 2020-ban leginkább sújtott kiskereskedelmi üzletág erős visszapattanása, valamint a tavaly kapacitásbővítésben részesülő megújuló energia alapú energiatermelési tevékenység is – közölte az Alteo.

Az Alteo bevételei meghaladták a 9,2 milliárd forintot az idei július-szeptemberi negyedévben, közel 27 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A január-szeptemberi időszakban pedig 24 százalékos volt a dinamika. Idén elsősorban a megnövekedett energiapiaci árak, az Alteo Szabályozási Központ szignifikánsan növekvő bevételei és a kiskereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái