Előfizetői tartalom

Galgóczi: a 40-49 éves magyarok közül kerül ki a legtöbb koronavírus-fertőzött

Portfolio
Galgóczi Ágnes, az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályvezetője az M1 híradójában azt mondta, hogy hetek óta emelkedik a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, és ebben a következő időszakban sem várnak változást. Kitért arra, hogy korcsoportos eloszlásban továbbra is a 40-49 évesek körében van a legtöbb új fertőzött itthon, tehát a munkaképes korú lakosság körében terjed jobban a vírus.

Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi főosztályvezetője volt a vendége az M1 híradójának. A szakember az alábbi fontosabb üzeneteket hangsúlyozta a koronavírus negyedik hullámával összefüggésben: Lassan, de emelkedő tendenciát látunk a magyar szennyvízadatokban, a mintavételi pontok kétharmadánál emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Ez az emelkedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés