Előfizetői tartalom

Három nyereséges negyedév után újra veszteséges lett a Rába

Portfolio
Három egymást követőe profitabilis negyedév után ismét veszteséget jelent a Rába a szerdai piaczárás után megjelent harmadik negyedéves gyorsjelentésében. Az ellátási láncban jelentkező problémák és az alapanyagárak emelkedése hatott elsősorban negatívan a vállalat működésére, ráadásul a magasabb költségek áthárítására is csak csúsztatva van lehetősége a cégnek ami a Rába eredménypozícióját és fedezeti szintjét is negatívan befolyásolta.

2021 harmadik negyedévben fokozódtak az első félévben is látható ellátási zavarok, melynek következtében egyre több piaci szegmensben tapasztalhatók kapacitás problémák és jelentősen növekvő beszerzési árak. A kiugró acélpiaci beszerzési árak mellett az európai energiapiaci krízis az elmúlt évtized legmagasabb energia beszerzési árait eredményezte. Mindez párosulva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés