Előfizetői tartalom

Itt vannak a Tesla trónkövetelői, egyikük csak múlt héten ment tőzsdére, de már többet ér, mint a Volkswagen

Portfolio
A Lucid Group piaci értéke kedden 91,4 milliárd dollárra emelkedett, miután az EV start-up vállalat részvényeinek árfolyama 24 százalékot ralizott azt követően, hogy a vezetők közölték, hogy az első járművekre történő foglalások száma jelentősen megugrott, és hogy a 2022-es gyártási tervek továbbra is sínen vannak. Mindeközben tovább folytatódott a Rivian ralija is, amely csak múlt héten ment tőzsdére, de máris többet ér, mint a Volkswagen.

A részvényárfolyam emelkedése révén a Lucid lehagyta a két legnagyobb amerikai autógyártót, Fordot és General Motors-t is, utóbbi piaci kapitalizációja 90,9 milliárd dollár. A Lucid részvényei kedden 55,52 dolláron zártak, ezzel szemben a GM árfolyama 0,6 százalékos csökkenéssel, 62,61 dolláron zárt kedden. Mióta a vállalat júliusban SPAC tranzakció keretében tőzsdére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés