Előfizetői tartalom

Bebizonyították: hatásos a koronavírus ellen az AstraZeneca új gyógyszere

Portfolio
Két klinikai vizsgálat új eredményei alapján az az AstraZeneca koronavírus-gyógyszere (AZD7442) hosszú ideig tartó és erőteljes védelmet biztosít a COVID-19 fertőzés ellen. A hathónapos utánkövetés során a vizsgálatban 83%-os hatékonyságot értek el, nem volt súlyos vagy halálos kimenetelű betegség. Egy ezzel párhuzamosan végzett vizsgálatban 88%-os sikerrel tudták megakadályozni a súlyos kimenetelt, ha a kezelést a fertőzést követően 3 napon belül megkezdték, közölte az AstraZeneca.

Az AstraZeneca által fejlesztett hosszú hatástartamú antitest-kombinációs készítmény (LAAB, AZD7442) a megelőzési célú (PROVENT) és a korai kezelést célzó (TACKLE) 3-as fázisú vizsgálatokban is magas hatékonyságot mutat egyszeri izomba adott dózis mellett. A megelőzési célú (PROVENT) vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy egyszeri (300 mg intramuszkuláris) adagolás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés