Előfizetői tartalom

Bőven van még gáz a magyar tárolókban, bár most 3 éves mélyponton járunk

Portfolio
A magyarországi földalatti gáztárolókban összesen 4,565 milliárd köbméter földgáz van, ami 72,11 százalékos töltöttséget jelent – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb, november 15-ei állapotot tükröző adatairól szóló közleményből. Érdemes hozzátenni, hogy a tárolókban most 2018 hasonló időszaka óta a legalacsonyabb a készletszint, de még ezzel együtt is magas volumenről beszélhetünk, ha az elmúlt 10 évet összességében vizsgáljuk.

A MEKH emlékeztet rá, hogy a hazai földgáztárolóban elhelyezendő földgázkészlet mennyiségét ő maga határozza meg, figyelembe véve az adott szolgáltató szolgáltatási területén az elmúlt százhúsz hónapban mért legmagasabb téli időszaki fogyasztást.Az alábbi, a Hivatal oldalán folyamatosan elérhető és frissülő, ábra azt mutatja, hogy az idei és a megelőző 3 évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés