Előfizetői tartalom

CIB: Átmeneti inflációs ugrás vagy egy új kor hajnalán állunk?

Portfolio
Óriási kérdőjel mindenkinek, hogy átmeneti inflációs ugrás vagy egy új kor hajnalán állunk, erre Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője szerint majd csak a következő hónapok adnak választ. Az infláció elszabadulásának kockázata országonként a gazdasági sajátosságok miatt eltérő, az egyre inkább elszabaduló árak pedig a korábban tervezettnél drasztikusabb lépésekre kényszerítik a világ jegybankjait - világított rá egy háttérbeszélgetésen a pénzintézet szakértője. Az elemző azt is kiemelte, hogy a hazai gazdaságot egyre erősödő inflációs nyomás jellemzi, Magyarországon nemcsak kínálatoldali okok miatt magas az infláció, hanem ahhoz többek között gyorsuló pénzromlási ütemhez a gazdasági túlfűtöttség is hozzájárul.

Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője szerint az év második negyedévére érkező globális növekedési hullám mára csillapodni látszik, miközben az is világossá vált, hogy az újraindítás nem várt mellékhatásokkal - nyersanyaghiánnyal és megugró inflációval - is járt. Az egyre inkább elszabaduló árak a korábban tervezettnél drasztikusabb lépésekre kényszerítik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés