Előfizetői tartalom

Öt évvel meghosszabbították a paksihoz hasonló atomerőművi blokk üzemidejét Örményországban

Portfolio
Öt évvel 2026-ig meghosszabbították az örményországi Mecamori Atomerőmű 2. blokkjának üzemidejét, amely a paksihoz hasonlóan VVER-440-es reaktorral rendelkezik – derül ki a Roszatom közleményéből. A cél az, hogy majd 2036-ig szintén meghosszabbítsák az üzemidőt és közben az örmény illetékesek azt is közölték, hogy az ország új blokk építését is tervezi.

A Mecamor városa mellett üzemelő atomerőműben a 2. blokk korszerűsítése 2015-ben, tehát 6 évvel ezelőtt kezdődött, azóta rengeteg munkát végeztek el a biztonság növelése, a berendezések ellenőrzése és cseréje során az illetékesek, ami lehetővé tette a blokk kapacitásának 15%-os növelését – emlékeztet a Roszatom. Az atomerőműben elvégzett egyik legfontosabb feladat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés