Előfizetői tartalom

Brexit: "Ez a politikai jóakarat igazi próbája"

MTI
Fel kell gyorsítani a megbeszélések ütemét, és eredményközpontú tárgyalásra van szükség Londonnal a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréhez kapcsolódó, alapvető fontosságú észak-írországi protokoll megmentésére és végrehajtására - közölte Maros Sefcovic pénteken, miután megbeszélést folytatott Londonban az északír protokollal kapcsolatban.

Az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja közleményében hangoztatta: az Európai Unió bízik abban, hogy az október közepén ismertetett megoldási javaslatai minden aggályt eloszlatnak e kérdésben. Közleményében leszögezte: noha történt elmozdulás, különösen fontos a gyógyszerek vámkezelésének megkönnyítése. "Ez a politikai jóakarat igazi próbája"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés