Előfizetői tartalom

Barabási Albert-László: mindig jelen lesz a koronavírus, kiirtani nem lehet

Portfolio
Megdöbbent a székelyföldi megyék alacsony átoltottsági arányán Barabási Albert-László, a csíkkarcfalvi születésű, Bostonban élő hálózatkutató szombaton Csíkszeredában beszélt a koronavírus-járványról és a védőoltás szükségességéről, írja a Székelyhon.ro. A professzor szerint a társadalomban mindig is jelen lesz ez a vírus, kiirtani nem lehet, de ha megfelelő immunitás épül ki a népességben, akkor irrelevánssá válik a jelenléte, ehhez azonban elképzelhető, hogy a következő időszakban félévente oltáshoz kell folyamodnunk.

Kötetlen beszélgetésre hívta szombaton Csíkszereda alpolgármestere, Sógor Enikő a sajtó képviselőit, a meghívott Barabási Albert-László hálózatkutató volt. A tudós hazalátogatásakor megdöbbent azon az átoltottsági arányon, amellyel a székelyföldi megyék rendelkeznek. Kutatóként mindig tudtuk, hogy lesz majd egy ilyen járvány. Csak a méretét, az időpontját és...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái