FONTOS Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?
 
Előfizetői tartalom

Barabási Albert-László: mindig jelen lesz a koronavírus, kiirtani nem lehet

Portfolio
Megdöbbent a székelyföldi megyék alacsony átoltottsági arányán Barabási Albert-László, a csíkkarcfalvi születésű, Bostonban élő hálózatkutató szombaton Csíkszeredában beszélt a koronavírus-járványról és a védőoltás szükségességéről, írja a Székelyhon.ro. A professzor szerint a társadalomban mindig is jelen lesz ez a vírus, kiirtani nem lehet, de ha megfelelő immunitás épül ki a népességben, akkor irrelevánssá válik a jelenléte, ehhez azonban elképzelhető, hogy a következő időszakban félévente oltáshoz kell folyamodnunk.

Kötetlen beszélgetésre hívta szombaton Csíkszereda alpolgármestere, Sógor Enikő a sajtó képviselőit, a meghívott Barabási Albert-László hálózatkutató volt. A tudós hazalátogatásakor megdöbbent azon az átoltottsági arányon, amellyel a székelyföldi megyék rendelkeznek. Kutatóként mindig tudtuk, hogy lesz majd egy ilyen járvány. Csak a méretét, az időpontját és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés