Előfizetői tartalom

Fontos hírt tudtunk meg a Szputnyik magyarországi eredményeiről: senki sem halt bele direkt az oltásba

Portfolio
Egyetlen egy olyan igazolt haláleset sem történt, amit közvetlenül a Szputnyik V vakcina beadása váltott ki – hangsúlyozta az Argentínában és Magyarországon végzett független szakértői vizsgálatok alapján a vakcinát gyártó orosz Gamaleja Intézet helyettes vezetője. Ez kifejezetten fontos hír a Szputnyik V vakcinával, amellyel több, mint 900 ezer magyart is beoltottak és megint az oroszok felől kell ilyeneket megtudnunk. Pár napja a Szputnyikkal oltott magyarok megfertőződési rátáját is kintről tudtuk meg, mert az itthoni adatokat a kormány még mindig nem árulta el. Közben éppen vasárnap esti hír, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök felvette a harmadik oltását, Szputnyik Lightot kapott az első két Szputnyik oltására és mindezt a Gamaleja Intézet helyettes vezetőjének személyes fogadásán jelentette be.

A Szputnyikot gyártó Gamaleja Intézet helyettes vezetője, Gyenisz Logunov (képünkön balra Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett egy nyári eseményen) egy pénteki moszkvai kardiológiai konferencián gyakorlatilag azt mondta a TASZSZ orosz hírügynökség tudósítása szerint, hogy egyetlen olyan haláleset sem történt a vakcina miatt, amit közvetlenül maga az oltás váltott ki. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés