Előfizetői tartalom

Összecsapnak az erők - A pozícióvédés vagy a nagyszabású energetikai átállás győzedelmeskedik?

Portfolio
A napokban zajlott a BCSDH Race to Zero munkacsoportjának a találkozója, ahol a COP26 eredményeiről, valamint arról volt szó, hogy mi a következő lépés a klímacsúcs után. Ürge-Vorsatz Diána, klímakutató előadásában kiemelte, hogy bár még mindig vannak olyan erők, amelyek megpróbálják megvédeni a status quo-t, a világ túlnyomó többsége készen áll a nagyszabású energetikai átállásra. A különböző országok vállallásait, illetve eddigi eredményeit a Climate Action Tracker tanulmányának grafikonjai szemléltetik a legjobban.

Nagy célokkal indultak neki a világ országai, a két héten át tartó COP26 névre hallgató klímakonferenciának, ami a korábbiakhoz hasonlóan leginkább az államok közötti törékeny kompromisszummal zárult. A glasgow-i csúcson megfogalmazott közös megállapodás ugyanis arra kéri a világ országait, hogy az elkövetkező egy évben vizsgálják felül klímacéljaikat és fogalmazzanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés