Előfizetői tartalom

Szlávik: 80-90%-ban oltatlanok vannak az intenzív osztályunkon, további szigorítások lehetnek szükségesek

Portfolio
A Dél-pesti Centrumkórház intenzív osztály tele van és az ott kezelt koronavírusos betegek 80-90 százaléka oltatlan, és mivel emelkedést mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ezért a következő hetekben nem várható javulás, így elképzelhető, hogy már a közeljövőben további szigorító intézkedésekre lehet szükség a járvány letörése érdekében – jelezte Szlávik János infektológus főorvos az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában vasárnap este.

A műsorban elmondott fontosabb információk az atv.hu összefoglalója szerint: Szlávik Covid-osztályán sok beteg van, de még nem mondható telítettnek, ez azonban az intenzív osztályról már nem mondható el, ott szinte folyamatosan száz százalékon pörög a munka. Vannak olyanok is, akik az oltás ellenére is bekerülnek a kórházba, de ők általában nem kerülnek intenzív osztályra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés