Előfizetői tartalom

Mélypont közelében a forint - megint kamatot emel az MNB?

Portfolio
Pénteken 368-as szintig ütötték a forintot a rossz nemzetközi hangulat közepette, és ha ez kitart ezen a héten is, akkor a magyar deviza jegyzése elérheti a karnyújtásnyira levő történelmi mélypontot az euróval szemben (369,59). A Magyar Nemzeti Bank múlt héten sokkal rugalmasabbá tette az eszköztárát, az egyhetes betéti tender kamatának leválasztása az alapkamattól (és az ajánlatok korlátlan befogadása) ismét irányadóvá tette az eszközt, azaz a jegybank akár hetente változtathat az effektív kamatszinten. Az egyhetes betéti tenderre csütörtökön kerül sor, de más izgalmakat is tartogat a hét - az Egyesült Államokból és az EU-ból is fontos konjunktúra-adatok érkeznek.

Hétfőn idehaza nem várunk fontos adatközlést, de ez nem jelenti, hogy hazai viszonylatban unalmas lesz a hét: a hétvégi járványadatok további romlása kedvezőtlenül hathat a piaci hangulatra és a forint befektetői megítélésére. Külföldön a kínai jegybank tart kamatmeghatározó ülést, amelynek az üzenete is fontos lesz a lassuló kínai gazdaság miatt. 2021. november...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés