Előfizetői tartalom

Nagyot romlott a magyar lakosság bizalma, növekednek az inflációs várakozások

Portfolio
A GKI konjunktúraindexe novemberben kissé csökkent. Az üzleti várakozások tovább emelkedtek, ezzel két és fél éves csúcsra emelkedtek.A fogyasztóiak viszont egyetlen hónapban ritkán látható mértékben estek, aminek következtében tavaszi szintjükre kerültek. Ennél nagyobb eséseket csupán a koronavírus-válság, illetve a 2008-as pénzügyi válság kitörésekor, valamint a 2006-os kiigazítási csomag esetében láthattunk. A gazdaság minden szereplője áremelkedésre számít. A lakosság inflációs várakozása az utóbbi 20 évben csak egyszer volt ennél rosszabb.

Az üzleti szférán belül novemberben a szolgáltatások kivételével minden ágazat kissé optimistább lett, főleg a kereskedelem. Az ipari bizalmi index novemberi, szerény emelkedése a termelési kilátásokról és a készletekről alkotott vélemény jelentős javulásának volt köszönhető. A rendelésállományról – ezen belül az exportról – valamint az elmúlt időszak termeléséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés