Előfizetői tartalom

Az oltatlanok diktatúrájának végnapjai?

Hornyák József
Európában a járvány negyedik hullámában újra szigorú korlátozásokat vezetnek be az országok, miután a kórházak egyre nagyobb nyomás alatt vannak és egyre többen halnak meg a vírus miatt. Ez az első hullám, amit megakadályozhattak volna az oltások, hiszen a vírus elleni legerősebb fegyver minden ország számára rendelkezésre áll. A járvány most azonban azoknak a mindennapjait is negatívan befolyásolja, akik beoltatták magukat. Amíg a Covid-hullámok nem szelídülnek meg, addig mind a gazdaság, mind az egészségügy bajban lesz, ami sok halálozásban, poszt-Covidban, alapanyaghiányban, ellátási problémákban, áremelkedésekben mutatkozik meg. Ez már nem az oltottak és az oltatlanok közötti ellentétről szól, hanem a normális élet és a káosz közötti választásról.

Az előző hullámokhoz hasonló járvánnyal néz szembe Európa legtöbb országa, miután nem érték el a szükséges védettségi szintet. Annak ellenére tarolja le a kontinenst a járvány, hogy ma már minden ország rendelkezésére áll a koronavírus elleni oltás. Csakhogy nem akarták magukat olyan sokan beoltatni, amely elegendő lenne ahhoz, hogy megakadályozza a vírus gyors terjedését...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái