Előfizetői tartalom

Zsiday a gyenge forintról, a jegybanki veszteségről és a tétova kamatemelésről

Portfolio
Az infláció több, mint egy évtizede nem látott felpörgése most már éppen úgy veszélyes lehet politikai szemszögből, mint a gazdaság lassulása - írja Zsiday Viktor a hagyományos hétindító összefoglalójában. A befektetési szakember szerint így a választások előtt egyszerre kellene fenntartani a gazdasági növekedést (alacsony kamat, gyenge forint, hitelprogramok) és megakadályozni az inflációt (magas kamat, erős forint, hitelprogramok leállítása). Ez az oka a tétova kamatemelésnek, hiszen mint a Bibliából tudjuk, két urat nem lehet egyszerre szolgálni - mégis megpróbálják.

Bárki is kerül kormányra 2022-ben, gazdasági megszorítást kell alkalmaznia, és valószínűnek tartom, hogy a választás után már az MNB is rá mer feküdni a kemény inflációellenes irányra – nem nagyon lesz ugyanis más lehetőség - mondja Zsiday, aki éppen ezért arra számít, hogy a következő egy-két évet Magyarországon magas kamatok fogják jellemezni, és akkor a forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés