Előfizetői tartalom

Bedőlt egy magyar áramkereskedő: kijelölték végső menedékesként az utódát

Portfolio
Megszületett az eredménye annak a nyilvános felhívásnak, amelyet a múlt héten írt ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal amiatt, hogy a bedőlt energiakereskedő JAS Zrt. egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfeleit lássa el egy egyetemes szolgáltató. Mivel senki sem jelentkezett önként a felhívásra, így a MEKH az MVM Next Zrt.-t jelölte ki hatósági jogkörénél fogva. A cégnek így december 1-től jövő április 1-ig kötelessége lesz végső menedékesként ellátnia a szóban forgó ügyfelek 79 mérési pontját 31 forint körüli kWh áron árammal, azaz az egyetemes szolgáltatás körébe tartozó, hatóságilag meghatározott áron.

A döntés lényege A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) honlapján szerdán délután megjelent közlemény szerint a Hivatal november 24-én kelt határozatában a JAS Budapest Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználóinak végső menedékesként való ellátására az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. egyetemes szolgáltatói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés