ecdc
Gazdaság

Magyarország egy vöröslő góc része Európa koronavírus-térképén

Portfolio
Az ECDC közzétette a frissített koronavírus térképét, melyen Európa ferttőzöttségi adatai láthatók vizualizált formában. A térképen Magyarország - több szomszédos országgal együtt - továbbra is gócként, egy teljes területén vörös folt részeként szerepel.

Az Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ (ECDC) szokás szerint csütörtökön ismét frissítette az Európára vonatkozó aktuális járványügyi térképét. Ezek az ország minden régiója továbbra is sötétvörös, Magyarország teljes területe az egy héttel korábbi közléskor váltott a legsúlyosabb járványhelyzetet mutató színre.

A térkép a regisztrált új fertőzések, illetve a tesztek pozitivitási aránya (vagyis a felderítési hatékonyság) alapján sorolja kategóriákba az egyes országokat, régiókat. A zöld szín enyhébb, a vörös súlyosabb járványterjedési dinamikát jelöl. Sötétvörös kategóriába akkor kerül egy régió, ha a 14 napos kumulált fertőzésgyakorisági mutatója 500 vagy a felett van.

Miért fontos a térkép?

A színkódoknak jelentőségük is van az Európai Unió területén, a térkép információkkal támogatja az EU-n belüli utazásra vonatkozó tanácsi ajánlást. Tehát nemcsak az éppen aktuális járványügyi kép bemutatása céljából fontos a térkép, hanem a tagállamok korábbi megállapodása értelmében a beutazási szabályok kialakítása szempontjából is van jelentősége.

bull
moderna
joe biden
magdalena andersson

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Tematikus PR cikk
Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
egészségügy kórház koronavírus kórházi ágy