Előfizetői tartalom

Mit tudunk a koronavírus új szupervariánsáról, amitől az egész világ retteg?

Portfolio
Egy rendkívül aggasztó hír érkezett a koronavírus-világjárványról tegnap: egy 32 mutációt tartalmazó új variánst azonosítottak Dél-Afrikában. A variáns máris dominánssá vált az országban: van olyan régió, ahol az új esetek 90 százalékát okozta szerdán. Egyelőre nem tudni, hogy ragályosabb vagy halálosabb-e az új vírus, de több aggodalomra okot adó jelet azonosítottak már.

Miért aggasztó a felfedezés? A B.1.1.529 nevű szupervariáns a vizsgálati eredmények szerint olyan sok mutációt hordoz, hogy az már a kutatókat is komoly aggodalommal tölti el. A B.1.1.529 elnevezésű koronavírus-variáns tüskefehérjéjén ugyanis 32 mutációt azonosítottak, a vírus ezen része felelős az egészséges sejtekbe való bejutásért, és a vakcinák is éppen a vírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés