orbán viktor
Gazdaság

Orbán Viktor az újabb szigorításról: "Nem zárok ki semmit"

Portfolio
A kormány meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is regisztráció nélkül lehet beadatni az oltást - jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök szerint a lezárás csak lassítja a járványt, a megoldás az oltás.

Nem akarunk bevándorló ország lenni

Az Európai Unión belül sürgősen tisztáznunk kell néhány dolgot, mert vannak országok, melyek nyíltan bevallják, hogy bevándorló országok akarnak lenni, mi pedig nem

- mondja a miniszterelnök. Hozzáteszi: mi nem fogunk engedni, és várhatóan a németek sem, ezért ki kell alakítani azokat a szabályokat, melyek mentén a két ellentétes álláspont együtt tud élni.

Menekültválság

Arra kell készülnünk, hogy a következő hónapokban minden eddiginél nagyobb nyomás lesz Magyarország déli határain - mondja Orbán Viktor a menekültválságról. Szerinte éppen ezért lenne fontos, hogy Brüsszel legalább a költségeinket megtérítse.

Egészségügyi kapacitások

A nagyobb egészségügyi kapacitásokat a járványhelyzet után is legalább vésztartaléknak meg kell tartani - véli Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte, hogy Magyarországon Nyugat-Európával ellentétben nem a kapacitásokkal van a probléma.

Jön a gyermekek oltása

Az első szállítmány december 20. környékén fog megérkezni az 5-11 éves gyermekek számára alkalmas vakcinából, ebből rendeltünk kétmillió darabot - mondja Orbán.

Nem zár ki semmit

Semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni. Ha sikerül fékezni a fertőzések növekedését, akkor nincs ok arra, hogy zárjunk. A zárás csak lassítás, a megoldás a harmadik oltás - emeli ki a kormányfő.

A jövő héten is marad az akcióhét

Arra számítottam, hogy akik nem oltásellenesek, viszont a lehető legkisebb fáradsággal meg tudják oldani az oltás felvételét, azok kapni fognak az alkalmon. Éppen ezért

az oltási hetet egy héttel meghosszabbítjuk

- jelentette be Orbán. Szerinte idén lehet a tavalyinál jobb karácsonyunk, ha a harmadik oltást felvevők száma megnő. A harmadik oltás életmentő oltás a miniszterelnök szerint.

Hamarosan élőben szólal meg Orbán Viktor

Már megszokott, hogy péntek reggel az esetek többségében a Kossuth Rádió adásában beszél Orbán Viktor miniszterelnök. Várhatóan a mai interjú elsősorban a járványhelyzetről, a legfrissebb adatoktól, illetve az esetlegesen szükséges intézkedésekről szól majd. Emellett szóba kerülhet az európai energiaválság, illetve a kormány uniós vitái is.

Az interjúról a Portfolio élőben tudósít.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

adat kábel internet szerver adatközpont
bull
vakcina koronavírus oltás
europai tanacs brusszel koronavirus epulet
halálgép2021
Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Állítsd a valószínűségeket a saját oldaladra!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
adat kábel internet szerver adatközpont