Előfizetői tartalom

Megszólalt Karikó Katalin az új szupervariánsról

Portfolio
Karikó Katalin, világhírű magyar tudós, a Pfizer/BioNTech mRNS vakcinájának kifejlesztője azt mondta, hogy a Pfizer az eddigi 100 nap helyett 31 nap alatt is képes kifejleszteni egy új oltóanyagot. A biokémikus ezt annak kapcsán nyilatkozta az ATV-nek, hogy a Dél-Afrikában megjelent új koronavírus-variáns ellen, milyen idő alatt lehet új oltóanyagot fejleszteni, amennyiben kiderül, hogy a jelenlegiek nem hatékonyak.

A Pfizer egy esetleges új oltóanyag kifejlesztését az eddigi 100 napról 31 napra tudja csökkenteni - közölte az ATV Híradóval Karikó Katalin. Azt írta, hogy nem jelenthető ki, hogy a jelenlegi vakcina nem véd a koronavírus új variánsával szemben. Éppen azt nézik, hogy az oltottak megbetegszenek-e Dél-Afrikában. Karikó tudatta: „egyelőre azt lehet tudni, hogy az az ember...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés