Előfizetői tartalom

Energiaválság: összeomolhat a távhőellátás, az állam közbeléphet

Portfolio
Miután Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egyértelmű állami segítséget ígért a távhőszektornak az elszálló gázárak miatt, illetve a MET Csoport kereskedelmi igazgatója a Portfolio-nak dominószerű bedőlések lehetőségére figyelmeztetett az energiakereskedők között, ma arról ír a 444.hu, hogy a gázmotoros cégek nyerészkedése miatt tucatnyi város önkormányzata a távhőhöz szükséges gázellátási szerződése felmondásának határán áll, ami télen ellátási zavarokhoz vezethet. A patthelyzetből lehet, hogy az állam közbelépése jelenti majd a kiutat, azaz éppen olyasmi, amit a múlt héten nyílt levélben kért a székesfehérvári polgármester (akinek városát szintén érinti a gázkereskedői szerződés felmondásának lehetősége): az állami egyetemes szolgáltatás alá menekülhetnek a távhőcégek is.

Szépfy Márton, a MET Csoport magyarországi kereskedelmi tevékenységért felelős igazgatója a Portfolio-nak adott, egy hete megjelent interjúban többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a gázpiacon a jelenlegi árkörnyezetben elsősorban az jelent kockázatot, ha az ügyfélkör a szerződött alapmennyiségnél többet fogyaszt, mert kérdés, hogy a fix áron szerződött ügyfélkört...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés