Előfizetői tartalom

Feldman Zsolt: Számunkra most minden üzemméret fontos

Hazafi László
Javában zajlik a 2023 utáni Közös Agrárpolitika stratégiai tervének készítése, amelyet december végéig kell benyújtani az Európai Bizottságnak, azonban "állandóan egy mozgó vonat után futunk, mivel a bizottság folyamatosan változó célokat próbál meg beilleszteni" - tudatta a Portfolio-val Feldman Zsolt. Az Agrárminisztérium államtitkára azt is jelezte, hogy időarányosan jól állnak, a szakmai párbeszédek folynak. Kiemelte, hogy a stratégiai terv elsősorban a közvetlen támogatásoknál hoz majd újdonságokat, mivel ezeknél eddig ilyen dokumentumot nem kellett készíteni. Habár a végső döntést a kormány mondja ki, az év elején létrejött Vidékfejlesztési Kormánybizottság tagjainak szakmai meglátásai nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy kormányzati döntés szülessen az uniós támogatások szempontjából létfontosságú stratégiai tervről. Megkezdődött már a gondolkodás arról, milyen vidékfejlesztési pályázatokat hirdetnek 2023-tól, de most elsősorban a jelenleg futó felhívások menedzselésére fókuszálnak. Az államtitkár szerint az agrárium termelékenysége és hatékonysága ugrásszerűen növekedhet, ha a korábbiaknál jóval több vidékfejlesztési forrást sikerül megfelelően felhasználni.  Így a vidéki vállalkozások is megerősödhetnek és jobban fizető munkahelyekké válhatnak.

Agrárszektor Konferencia 2021 December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés