Előfizetői tartalom

Új fővárost épít Egyiptom

Portfolio
45 kilométerre Kairótól, a Szahara homokjában kezdték el építeni Egyiptom új adminisztratív fővárosát 2015-ben. Az új város egyelőre névtelen, még nem zárult le az elnevezést kereső pályázat. Az első nyolc, két és fél millió lakost váró negyed 2021. november elejére elkészült. Most decemberben kezdenek a kormányhivatalok, nagykövetségek, minisztériumok átköltözni Kairóból az új helyükre. Az Összkép tekintette át, hogy áll a helyzet Egyiptomban.

A tervek szerint az Új Adminisztratív Főváros a legek helye lesz – a tematikus negyedeket egy hatalmas napelempark látja majd el energiával, a lámpaoszlopok fény mellett wifi jelet adnak majd, modern vasút köti majd össze a települést és új repülőterét a régi fővárossal. Az új város közepén egy hat Central Park nagyságú „Zöld Folyó” nevű közpark húzódik majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés