Előfizetői tartalom

Fogyóban a magyar ipar lendülete

Portfolio
Novemberben a beszerzésimenedzser-index értéke 52,2 pont volt - jelentette a felmérést készítő Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). Bár a mutató továbbra is az 50 pont feletti, növekedést jelző tartományban van, az utóbbi három hónapban érezhetően lefelé mutat a tendencia. A feldolgozóipar termelési mutatói nem alakultak túl kedvezően az elmúlt hónapokban, ennek fényében a friss konjunktúraadat a negyedik negyedévben is alacsony aktivitást sugall. Ugyanakkor a részindexek valamivel kedvezőbb képet sugallnak.

A bmi-t alkotó részindexek összességében továbbra is kedvező képet mutatnak: az új rendelések mennyisége továbbra is dinamikusan bővült, a vásárolt készletek mennyisége pedig még mindig erős növekedési ütemet mutat. A termelt mennyiség a múlt havival szinte megegyező ütemben emelkedett. A foglalkoztatottság alindexe a múlt hónap óta mutat növekedést, ez novemberre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái