Előfizetői tartalom

Olyan számot árult el a 2022-es inflációról Matolcsy György, amit eddig nem hallottunk

Portfolio
Idén és jövőre is 5 százalék körül lehet az infláció, ezért az MNB-nek folytatnia kell a monetáris kondíciók szigorítását – mondta szerdán a parlamentben Matolcsy György, a jegybank elnöke. A 2022-es infláció kapcsán a legfrissebb szeptemberi előrejelzés még jóval alacsonyabb volt, vagyis Matolcsy jó eséllyel a két hét múlva megjelenő friss számokat ismertette most.

Az Országgyűlés szerdán tárgyalja az MNB tavalyi beszámolóját, ezzel kapcsolatban beszélt Matolcsy György. A jegybank elnöke kiemelte, hogy 2020-ra még igaz volt, hogy az infláció a 3 százalékos cél közelében alakult, 2021-re ez már nem lesz igaz, és tartok tőle, hogy 2022-re sem. Matolcsy szerint nem kérdés, hogy a gazdasági kilábalás ára súlyos, az infláció visszatérése....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés