Előfizetői tartalom

Ráfázott a magyar gazdaság a magas gázárakra októberben

Portfolio
A világpiaci kínálati hiány és a fokozott kereslet miatt októberben is rendkívül magasan mozogtak a gázárak Magyarországon is, és közben az elmúlt évek legmagasabb gázfogyasztását produkálta az ország a szokásosnál jelentősen hidegebb időjárás miatt – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal októberi földgázpiaci jelentéséből. Ebben a Hivatal utalást tett arra, hogy a rendkívül magas gázárak jócskán, kétszámjegyű mértékben fogták vissza a gázkeresletet az ipari fogyasztók részéről már szeptemberben is, ami termelés visszafogásokra, leállításokra utal, ahogy az egyes hírekben meg is jelent. Friss októberi ipari fogyasztói adat még nincs.

A Hivatal által kiadott októberi gázpiaci riport néhány fontosabb fejleménye: A földgáz másnapi piaci árai túlnyomórészt a 90–100 €/MWh-s sávban mozogtak, mígnem a szállítások jövőbeli növelését kilátásba helyező orosz elnöki nyilatkozatot követően a hónap végére egészen 65 €/MW-ig korrigáltak a piacok (aztán ezek novemberben visszaugrottak 90 euró körülre)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés