Előfizetői tartalom

500 euró az oltásért? - Mutatjuk, melyik ország lenne ennyire nagylelkű!

Portfolio
Szlovákiában 500 eurós utalvánnyal ösztönöznék az oltási hajlandóságot, az erről szóló törvény tervezet már elkészült, és, ha minden jól megy, akár már a héten el is fogadhatják. Ugyanakkor a parlamentben nem lesz könnyű elfogadni a javaslatot. Az ösztönzésre azért is szükség van, mert a szomszédos átoltottsága csak 43 százalékos, amellyel az EU sereghajtói között szerepel.

Igor Matovič, Szlovákia pénzügyminisztere Facebook posztban jelentette be, hogy 500 eurót adnának minden 60 év feletti beoltottnak, és ezzel több százmilliót az általános segítségen túl a legjobban érintett ágazatoknak. A 500 eurós „oltási” utalványokról szóló törvényjavaslatot elfogadta a kormány, csak az Sas miniszterei szavaztak ellene - tette hozzá. Az ösztönzésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés