Előfizetői tartalom

A Fed beismerése miatt mostantól az EKB-nak is nagyon oda kell figyelnie, hogy mit mond

Portfolio
A Fed elnöke váratlanul "nyugdíjazta" az átmeneti jelzőt az infláció kapcsán, Jerome Powell szerint ugyanis ennél kissé cizelláltabban kell fogalmazni az áremelkedés kapcsán. Emellett a Fed belengetett lépései kapcsán is érződik, hogy az amerikai jegybank egyre komolyabban veszi az inflációs nyomást. Az euróövezet jegybankja ezzel szemben ragaszkodik ahhoz, hogy a magas infláció az euróövezetben átmeneti lesz - a közgazdászok szerint viszont a Fed kommunikációs irányváltása miatt az EKB-nak is el kell gondolkodnia azon, hogyan fogalmaz az áremelkedéssel kapcsolatban a jövőben.

Jerome Powell Fed-elnök meglepte a piacokat, amikor kijelentette szenátusi meghallgatásán, amikor kijelentette, hogy ideje nem használni többé az "átmeneti" szót, amikor az inflációról beszélünk, és világosabban kifejezni, hogy mire is gondolunk - utalt itt az inflációra. Ugyanezen a meghallgatáson jelentette be, hogy a decemberi ülésen a jegybank tárgyalni fogja az eszközvásárlási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái