Előfizetői tartalom

Egyre több ország bünteti az oltatlanokat – Mindenhol ez lesz a jövő?

Portfolio
A világ egyre több országa teszi kötelezővé a koronavírus elleni oltást, illetve bírságokkal próbálják büntetni az oltatlanokat. Tegnap már az Európai Bizottság elnöke is felvetette a kötelező oltás lehetőségét, vagyis könnyen lehet, hogy ez lesz a jövő mindenhol. A Bloomberg most arról készített egy összeállítást, hogy hol milyen korlátozásokkal büntetik azt, aki nem akarja beoltatni magát.

Görögország néhány napja jelentette be, hogy januártól a 60 év feletti oltatlanoknak havonta 100 eurós bírságot kell fizetniük. Az ebből befolyó összeget pedig a kórházak fejlesztésére fordítják. Görögországban az 580 ezer oltatlan idős közül novemberben is csak 60 ezren kaptak oltást. Ausztria az elsők között lépett, egyrészt kötelezővé tették az oltást, másrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés