Előfizetői tartalom

Koronavírus: Magyarországon a legszabadabb az élet Európában, de ezért mindenki súlyos árat fizet

Portfolio
Többen halnak meg Magyarországon, mint a hat és félszer népesebb Egyesült Királyságban, pedig ott négyszer annyi koronavírusos eset van naponta. Arról, hogyan lehetséges ez, illetve, mit ronthat el a magyar járványkezelés a Válasz Online a Walesben gyógyító intenzív terápiás főorvost, Szakmány Tamást kérdezte. A professzor az interjú során beszélt arról, hogy Nagy-Britannia és Magyarország is az egyik leglazább a járvány elleni védekező intézkedések szigorúságát tekintve. Kérdezték még az átoltottságról, a gyerekek oltásáról, valamint megosztotta az intenzív osztályon megélt tapasztalatait is.

A cikk szerint a magyar szakemberek a járvány hazai tetőzését várják. Az Egyesült Királyság ezen már túl van, de Szakmány Tamás kiemelte, hogy a szigetországban a csúcs után sem kezdett el fogyni az új fertőzöttek száma.  A kulcs az átoltottságban keresendő Magyarországon tízezer körül van az új koronavírusos fertőzöttek átlagos napi száma, a brit adat valahol negyvenezer...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái