Előfizetői tartalom

Koronavírus: Magyarországon a legszabadabb az élet Európában, de ezért mindenki súlyos árat fizet

Portfolio
Többen halnak meg Magyarországon, mint a hat és félszer népesebb Egyesült Királyságban, pedig ott négyszer annyi koronavírusos eset van naponta. Arról, hogyan lehetséges ez, illetve, mit ronthat el a magyar járványkezelés a Válasz Online a Walesben gyógyító intenzív terápiás főorvost, Szakmány Tamást kérdezte. A professzor az interjú során beszélt arról, hogy Nagy-Britannia és Magyarország is az egyik leglazább a járvány elleni védekező intézkedések szigorúságát tekintve. Kérdezték még az átoltottságról, a gyerekek oltásáról, valamint megosztotta az intenzív osztályon megélt tapasztalatait is.

A cikk szerint a magyar szakemberek a járvány hazai tetőzését várják. Az Egyesült Királyság ezen már túl van, de Szakmány Tamás kiemelte, hogy a szigetországban a csúcs után sem kezdett el fogyni az új fertőzöttek száma.  A kulcs az átoltottságban keresendő Magyarországon tízezer körül van az új koronavírusos fertőzöttek átlagos napi száma, a brit adat valahol negyvenezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés