Előfizetői tartalom

Magyarország csatlakozott a nyílt tudomány nemzetközi kezdeményezéshez

Portfolio
A nyílt tudomány a tudományos kommunikáció új megközelítése, amely az átláthatóság és együttműködés elvein alapul, a friss kutatási eredmények terjesztésének innovatív módja a legújabb technológiai fejlesztések és a digitalizáció vívmányainak alkalmazásával. A nyílt tudomány nemzetközi kezdeményezéshez való csatlakozással a kutatás, fejlesztés során létrejött eredmények, dokumentumok, információk szabad felhasználására nyílik lehetőség.

Magyarország csatlakozott a nyílt tudomány (open science) nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegyék a kutatás-fejlesztés és innováció eredményeit - közölte Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára. Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés