Előfizetői tartalom

A súlyos koronavírus-fertőzésen átesetteknél a következő évben megduplázódik a halál kockázata

Portfolio
A súlyos koronavírus-fertőzést követő évben megduplázódik a halál kockázata és a fertőzés hosszú távon is károsítja az egészséget, figyelmeztet egy kutatás, amely az oltások fontosságára is rámutat - írja az Infostart. A halálozás megnövekedett kockázata a 65 év alatti betegek esetében volt nagyobb. A kutatás szerint a betegek egészségi állapota általánosságban véve romlott.

"Egy korábbi tanulmányban kimutattuk, hogy a súlyos állapotú koronavírusos betegeknél felépülésüket követően jelentősen nagyobb volt a kockázata annak, hogy a következő hat hónapban kórházba kerüljenek. Az új tanulmány ezt terjesztette ki a következő 12 hónap halálozási kockázatának vizsgálatára" - mondta Arch Mainous, a Floridai Egyetem professzora, a tanulmány vezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés