Előfizetői tartalom

Igazi sikersztori: magyar fejlesztésű teszt mutatja ki a szupervariánst

Portfolio
A Femtonics Kft - a Pénzügyminisztérium Egészségipari Támogatási Program keretében nyújtott támogatásával - olyan egyedi PCR-tesztet fejlesztett ki, amely a jelenleg több mint 1,2 millió koronavírus-mutáns 99 százalékát lefedi, így képes kimutatni a mostanában aggodalomra okot adó, omikronnak nevezett variánst is. Az ígéretek szerint a szokásos tesztek mérési idejének csupán 10%-a alatt.

A Sars-Cov-2 kimutatására szolgáló, könnyen használható, izotermikus polimeráz láncreakció (iPCR) tesztet fejlesztett ki a Femtonics - tudta meg a Portfolio a társaságtól. Tájékoztatásuk szerint 6-10 perces eredményeket biztosít a szokásos laboratóriumi eszközökkel, miközben közel 100%-os specificitást és megbízhatóságot biztosít, amely szinte minden SARS-CoV2 vírusmutánsra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés