Előfizetői tartalom

Tisztítótűz söpör végig a kriptoeszközök piacán: szakad a bitcoin, romokban az ethereum

Portfolio
Az elmúlt órákban valóságos vérengzés folyik a kriptoeszközök piacán: hatalmasat zuhant a bitcoin és az ethereum árfolyama, de nem kímélik a befektetők a kisebb piaci kapitalizációju kriptovalutákat sem. A pánikszerű eladásokban döntő szerepe lehet annak, hogy az amerikai jegybank hangneme egyre szigorúbb, decemberben pedig az eszközvásárlási program kivezetésének felgyorsításáról is dönteni fognak. Egyes vélemények szerint a tapering felgyorsítása a bitcoin piacán tapasztalható lufi kidurranásához vezethet. A bitcoin szakadásában technikai elemzési tényezők is fontos szerepet játszottak.

Drámaian elromlott a hangulat a kriptoeszközök piacán, a legfontosabb és legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz, a bitcoin árfolyama több mint 16 százalékos zuhanást követően 48 000 dollár közelében tartózkodik. Néhány héttel ezelőtt még új csúcson, 69 ezer dollár közvetlen közelében volt az árfolyam. Az ethereumot is büntetik a befektetők, árfolyama több...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái